Mikäli syksy on nyt virallisesti saapunut, ei se ainakaan täällä näy. Mittari lähentelee hellelukemia ja toukokuussa istuttamani pelargonia kukkii upeampana kuin koskaan.
Terassi on edelleen kesäkunnossa ja miksipä sitä vielä syksykuntoon laittaisikaan kun kesä näyttää jatkuvan vielä täydellä teholla. Vielä on lupa nauttia lämmöstä ja kerätä sitä talteen syksyn pimeneviin iltoihin.
Viime kesänä istuttamamme omenapuu ei tuottanut tänä vuonna satoa lainkaan.. Muutamat raakileet tippuivat pois ennenkuin ehtivät kypsyä. Niinpä hain kaupasta pari kotimaista omenaa ja keitin iltapalaksi ihanan sosekeiton perunasta, omenasta ja sipulista. Perunoitahan onkin riittänyt tälle kesälle niin paljon, että olemme jakaneet niitä sukulaisten ohella myös naapureille 🙂
SAMETTINEN PERUNAKEITTO
5 perunaa
1 sipuli
1-2 hapanta omenaa
1 paketti cantadou pipartuorejuustoa
1-2 tl currya
1/2 dl maustekurkun lientä
2 kasvisliemikuutioa
8 dl vettä
Maustekurkkukuutioita keiton päälle
Kuori ja pilko perunat, sipuli ja omenat. Laita voinokare ja curry kattilaan kuumentumaan ja kääntele vihanneksia hetken aikaa kattilassa. Lisää 8 dl vettä ja kasvisliemikuutiot. Anna hautua niin, että perunat ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella ja nosta kattila uudelleen liedelle. Lisää tuorejuusto ja kurkun mehu ja anna keiton lämmetä. Lisää lautaselle keiton sekaan maustekurkkukuutioita ja nauti keitto tuoreen patongin kanssa.
Tämä ihana keitto sopii hyvin alkuruoaksi tai sellaisenaan nautittavaksi. Tämä resepti on ahkerasti käytössä myös sukumme muiden naisten keskuudessa. Suosittelen kokeilemaan!